Bloom Holland

De nederlanse uitvinder R.Slewe van Bloom wilde wereldwijd exposure en een succesvolle webshop die samen hand in hand lopen waar conversie bovenaan staat , maar branding and UX niet vergeten wordt. Dutchdrops hielp ze daarbij.

Uitdaging

Het Nederlandse bedrijf BLOOM!, opgericht in 2001 door Rob Slewe, richt zich op het ontwerp van alledaagse produkten. In 2001 ontwierp Rob Slewe the original outdoor BLOOM! Pot met verlichting die uiteindelijk in 2003 op de markt werd gebracht. BloomHolland heeft grote potentie als het gaat om online sales echter wil het ook niet de directe concurrentie aangaan met haar eigen retailers. Dutchdrops haar dd.Commerce platform biedt de mogelijkheid om juist een ieder te versterken. Dit was doorslaggevend voor BLOOM! om te kiezen voor het dd.StoreFront

Resultaten

Het opzetten van een multi-channel e-commerce strategie waar Bloom! zijn producten kan showcasen maar natuurlijk ook kan verkopen",

Resultaten

Tevreden retailers, een uitgebreid Blog een hoge converse

Oplossing

Dutchdrops voorziet in de complete e-marketing en e-sales traject voor Bloom! Daarnaast hebben we Bloom geïntroduceerd bij ons netwerk in de USA die oa. distributie uit handen neemt. We ontworpen een nieuwe huisstijl en integreerde Bloom in ons dd.Commerce systeem wat resulteerde tot een groot online succes.

Project

In een intensieve en fijne samenwerking, is een volledige custom angular/golang fashion e-commerce webshop gerealiseerd op de laatste versie van dd.Commerce, het door Dutchdrops ontwikkelde e-commerce platform. Het design van de nieuwe webshop realiseerden we in nauwe samenwerking met Bloom. De duidelijke stijl en identiteit is hiermee gewaarborgd. Niet alleen is de nieuwe webshop multi-language en multi-currency opgebouwd, ook zijn verschillende storefronts beschikbaar. Deze helpen om de doelen die Bloom voor ogen heeft te bereiken: inspiratie bieden dankzij het gericht en lokaal aanbieden van branded content in lookbooks, trends en thema’s.

Opdrachtgever:

Bloom Holland

Opdracht:

Ontwikkelen nieuwe webshop

Dit project is opgeleverd in augustus 2017.

bloomholland.nl

Verder groeien?

Praat met een van onze experts om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op!