Oilily

Oilily, opgericht in 1975, is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk, van Alkmaar tot New York.Voor de collectie werkt Oilily regelmatig met bekende modeontwerpers en werken ze in thema's Daarnaast bezit Oilily het exclusieve pop-up stores Met een assortiment van duizenden modeproducten is Oilily uitgegroeid tot één van de belangrijkste kleding merken in nederland.

Project

Het ontwikkelen begon met een diepte gesprek tussen Oilily en ons team, waar willen we naar toe, wat is de exacte merk identiteit van Oilily en welke functionele eisen zijn er? Dutchdrops stelt vaak omzet doelstellingen; waar willen we over een jaar staan en hoe gaan wij dat voor zorgen. Nadat deze informatie allemaal duidelijk was begon het proces van basic design, responsive design, UX design en wireframing. Het uiteindelijke resultaat? – een flexibel, intuïtief gebruiksvriendelijke e-commerce omgeving dat van doelgroepen en verkeer leert om specifieke content aan te bieden. We realiseerde een omzet steiging van meer dan 40%, een verhoging van bezoekers van 2000 naar 10.000 per maand en een conversie optimalisatie van desktop en mobiel van meer dan 20%;

Uitdaging

Oilily, Het Oer-Hollandse kleding merk vroeg Dutchdrops om een innovatief functioneel e-commerce concept te bedenken waar ze wereldwijd verschillende doelgroepen mee kunnen bedienen.Daarnaast Werkt Oilily met vele 3the party partijen zoals b.v. ACA, hoe kunnen we de nieuwe supersnelle real-time informatiestromen van dd.Commerce laten communiceren met dergelijke verouderede systemen.We ontwikkelde een compleet werkende webshop met unieke functionaliteiten zoals multi-domain, geo-targeting API integratie met o.a. Wordpress.Mobiel was een interessante uitdaging aldaar lagen kansen op verbetering van conversie.

Resultaten

De multi-language Oilily shop draait op dd.Commerce. De ingebruikname van dit platform stelt Oilily in staat in de toekomst de webshop nog verder internationaal uit te rollen. Uiteraard zijn de shops geheel responsive gemaakt voor alle devices. Na de livegang van de nieuwe shops, was direct een conversiestijging van bijna een half procent te zien. Ook de logistieke- en product informatie management-uitdagingen die met de komst van de multi-language shops gepaard gingen, zijn opgelost dankzij een geavanceerde, door Dutchdrops ontwikkelde custom Api Endpoints . Een aantal belangrijke stappen in de omnichannel strategie van Oilily zijn hierdoor een feit.

Opdrachtgever:

Oilily

Opdracht:

Ontwikkelen nieuwe webshop en blog.

Dit project is opgeleverd in juli 2016.

oilily.com

Verder groeien?

Praat met een van onze experts om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op!