Project

Claesens

Client Claesens International
Year 2017
Role Website / Webshop

01. Uitdaging

Het Nederlandse bedrijf Claesens verkoopt kinderkleding en kleding voor dames & heren. Claesens vroeg aan Dutchdrops het complete e-commerce traject voor hun uit handen te nemen; dat deden we dan ook met veel succes. We hebben gekozen voor dd.Commerce platform aangezien we daar het meest flexibel in waren om hetgeen Claesens wilde te realiseren. Dutchdrops haar dd.Commerce platform biedt de mogelijkheid om een compleet custom oplossing aan te bieden.

dd.Commerce voor Claesens
Een compleet nieuw e-commerce platform met de nieuwste techniek zoals Golang. De webshop heeft meerdere koppelingen en plug-ins én een op maat gemaakte importfunctie om alle artikelen (meer dan 3.000) in de nieuwe webshop te plaatsen.

02. Personalisatie

De homepage moet meteen aanspreken en passen bij waar de klant naar op zoek is. Wij hebben de homepage dynamisch opgebouwd en gepersonaliseerd. Dat betekent dat iedereen bij elk bezoek aan de webshop een inschatting maakt van welke producten er voor jou interessant zijn, Een maximale beleving in de customer journey.

03. Doelstellingen

  • Verhogen van de conversie
  • Up-to-date houden van de magazijnen
  • Inzetten van een brede webshop techniek
  • Een koppeling maken met externe marketing kanalen, zoals Google Shopping
  • Actiematig te werk gaan
  • Omzet verhogen
  • Product verrijking makkelijker maken
  • Duidelijke communicatie over de mogelijkheden en vooruitgang

04. Integraties

Claesens werkt met Filemaker als ERP systeem. Dutchdrops heeft maatwerk oplossingen gemaakt om communicatie tussen de verschillende systemen te stroomlijnen.

05. Oplossing

Dutchdrops ontzorgt Claesens op al haar e-commerce vraagstukken. We helpen met e-marketing, SEO,SEA, zoekmachines en meten direct de impact.

06. Project

In een intensieve en fijne samenwerking is een volledige custom ReactJS/Golang fashion e-commerce webshop gerealiseerd op de laatste versie van dd.Commerce. Het design van de nieuwe webshop realiseerden we in nauwe samenwerking met Claesens. De duidelijke stijl en identiteit is hiermee gewaarborgd. Niet alleen is de nieuwe webshop multi-language en multi-currency opgebouwd, ook zijn verschillende storefronts beschikbaar. Deze helpen om de doelen die Claesens voor ogen heeft te bereiken t.w. inspiratie bieden dankzij het gericht en lokaal aanbieden van branded content in lookbooks, trends en thema’s.