Project

Nikkie

Shopware Enterprice
Client Nikkie
Year 2018
Role Website / Webshop

01. Uitdaging

Het mooie fashion merk Nikkie had een webshop waar Nikkie niet mee verder konden groeien (lightspeed) vervolgens heeft ze zich georiƫnteerd naar verschillende platformen en is er besloten om voor Shopware te kiezen. Het project kent vele uitdaging; zo zijn er veel externe koppelingen met verschillende partijen en omdat er gigantisch veel verkeer uit socialmedia campagnes komt hebben we vaak piek-drukte. Nikkie heeft dutchdrops uitgekozen als Shopware Enterprise partner om haar webshop(s) te ontwikkelen en de groei van dit merk te boosten.

02. Personalosatie

Een van de reden om voor Shopware te kiezen was de mogelijkheid om customer streams te creƫren voor verschillende klant profielen. Daarnaast biedt npfashion een aantal merken aan zoals Nik&Nik, Nikkie en Fifthouse.

03. Integraties

We ontwikkelde voor Nikkie verschillende custom integraties met ERP systemen, ordermanagement systemen en in de toekomst PIM en CRM systemen.

04. Doelstelling

  • Verhogen van de conversie
  • Verhogen van de merk waarden
  • integratie meerder webshops
  • Onmi-channel koppeling met winkels en Order Management Systemen
  • Makkelijke zoeken (search Enterprise)
  • Verhogen integratie SocialMedia en alle externe marketingkanalen
  • Opvangen peakbelasting (auto-schaling)

05. Oplossing

Dutchdrops ontwikkelde voor Nikkie een Shopware Enterprise omgeving met veel al externe koppelingen; als Enterprise partner is dutchdrops de ideale partner voor fashion merken voor het opzetten van Shopware Enterprise webshops. We ontwikkelde veel custom Golang enterprise-grade koppelingen met het e-commerce pakket waardoor stabiliteit en snelheid gegarandeerd zijn.

06. Project

Met een superfijne samenwerking heeft dutchdrops het complete front-end custom ontwikkeld voor Nikkie en vernieuwde we alle bestaande koppelingen waardoor de conversie Flink omhoog is gegaan.